De kick-off bijeenkomst in Mannheim, Duitsland
De eerste partnerbijeenkomst van het CGC-DigiTrans project (kortweg: DigiTrans) vond plaats op 30 en 31 januari 2023 aan de Universiteit van het Federaal Arbeidsbureau (Hochschule der Bundesagentur für Arbeit, HdBA) in Mannheim.
Het project bouwt voort op de succesvolle samenwerking tussen de HdBA (Duitsland), de Universität für Weiterbildung Krems (Oostenrijk), de Università degli studi di Padova (Italië), de Saxion University of Applied Sciences (Nederland) en de partner eMundus (Litouwen). De partners kwamen samen in een hybride format en wisselden informatie uit over de doelen van het project en de werkpakketten.
Prof. Dr. Andreas Frey, Rector van de HdBA, verwelkomde de deelnemers hartelijk in de moderne ruimtes van de Teaching Library van de HdBA en verwelkomde de uitwisseling van de partners op Europees niveau. In zijn introductietoespraak benadrukte Prof. Dr. Frey ook het belang van digitalisering voor hoger onderwijs en loopbaanbegeleiding (CGC).
2e Partner Meeting in Enschede, Nederland
In juli 2023 vond de tweede partnerbijeenkomst plaats bij onze partners van Hogeschool Saxion in Enschede. We hebben op 3 en 4 juli 2023 in verschillende workshops gewerkt.
In Enschede hebben we intensief gewerkt aan onze methodiek “Rotondes voor digitale transformatie”. Net als bij een rotonde kunnen verschillende belanghebbenden geleidelijk deelnemen aan het raadplegingsproces voor de bevordering van digitale vaardigheden. De agenda van de vergadering vindt u hier.
Dit zijn de resultaten van de Enschedese workshop:
- We schreven een nauwkeurige beschrijving van de werknemerspersona waarop de counselingmethodologie zich richt.
- We hebben bepaald uit welke bouwstenen onze methodiek moet bestaan.
- We hebben gedefinieerd hoe onze “Rotondemethode” zich verhoudt tot andere counselingtheorieën.
- We hebben de verschillende fasen van onze methodologie gedefinieerd.
Op 21 en 22 maart 2024 hadden we een transnationale partnerbijeenkomst in Padua, Italië.
We gebruikten de tijd om de resultaten van de voorbereidende cursussen voor het leren van de methode te bespreken. Hoe is de methode ontvangen in de afzonderlijke landen? Wat kunnen we verbeteren? Hoe krijgen we de cursus “op de rails” als zelfstudie webinar?
Het plannen van de pilot van de methode speelde ook een grote rol.
In de komende maanden gaan we samen met counsellors in de deelnemende landen uitzoeken hoe counseling in het netwerk en de Roundabout methode geïmplementeerd kunnen worden. De verzamelde casestudies zullen de basis vormen voor de studiemodule die we zullen ontwikkelen.
Tijdens de volgende stappen gaan we de meeste professionele loopbaanbegeleiders in Oostenrijk, Italië, Duitsland en Nederland uitnodigen om deze methode met ons te co-creëren aan de hand van casestudies.